Ziua ”adevărurilor” liberale: Declarații bizare făcute de președinte și premier

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

În timp ce premierul Florin Cîțu a susținut că votul său împotriva cererii de reexaminare a legii privind educația sexuală a fost ”o eroare” provocată de legătura telefonică, președintele Klaus Iohannis a spus că ”succesul” campaniei de imunizare la COVID-19 a dus la reducerea dorinței de vaccinare.

Președintele țării, aflat la Bruxelles, a susține că România a înregistrat un succes în ceea ce privește campania de vaccinare, deși doar Bulgaria are o proporție mai mică de persoane imunizate în toată Uniunea Europeană.

„Noi, practic, am oprit pandemia. Acum, însă, prin faptul că avem așa puține cazuri nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare”, a declarat Iohannis.

Absurditatea acestei declarații a fost, însă, depășită de explicațiile premierului Florin Cîțu în ceea ce privește votul din Parlament pentru reexaminarea legii educației sexuale.

Cîțu, care a spus că este ”foarte supărat” față de votul din Parlament, a votat la fel precum mulți dintre colegii săi din PNL, dar și de majoritatea parlamentarilor PSD, împotriva reexaminării legii educației sexuale.

”În Parlamentul României, având în vedere situația votului prin telefon, astfel de erori vor mai exista și încă mai există. Chiar și atunci când suntem în Parlament mai apar erori. Este doar o eroare. Opinia mea a fost prezentată și înainte și după. Pot să fie astfel de erori. Poate să nu se audă bine ce spui prin telefon, dacă spui pentru sau împotrivă. Deci a fost o eroare”, a dat din colț în colț premierul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.