Viața în roz. „Harta Magnoliilor” are aproape 900 de arbori marcați

Harta Magnoliilor din bucurești
Foto: Harta Magnoliilor

„Harta Magnoliilor” din București, un proiect ce a ajuns în cel de-al treilea an de existență, are aproape 900 de arbori marcați pe Google Maps.

În ultimii ani, iubitorii acestor arbori au marcat sute de copaci de Google Maps, astfel încât cei interesați să poată merge să îi admire.

„În urmă cu trei ani, harta avea vreo 20 de pinuri și nici nu-mi imaginam ce avea să urmeze. Așa cum spun întotdeauna, a început ca o joacă, să mă ajute să mă orientez mai ușor și în niciun moment nu mi-am imaginat tăvălugul care a urmat, în cel mai frumos și cel mai copleșitor mod.

Când harta avea câteva pinuri-inimă răsfirate, câțiva oameni au crezut c-ar trebui s-o fac publică și-au crezut, înaintea mea, că poate aduce laolaltă nu doar florile din oraș, ci și o mulțime de oameni și povești”, se arată pe pagina de Facebook a comunității „Harta Magnoliilor”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.