Salina Praid s-a închis pentru public. Autoritățile le recomandă turiștilor să nu o viziteze

Foto: Szemes Elek / Wikipedia.org

Salina Praid, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Harghita, s-a închis pentru public din cauza inundațiilor recente, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului într-un comunicat de presă.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Societatea Naţională a Sării SA a decis sistarea activității de producție și de vizitare în Salina Praid. Decizia are ca scop protejarea și siguranța personalului și a vizitatorilor, până la rezolvarea situației create de infiltrațiile recente, se arată în document.

Din cauza precipitațiilor abundente începute la jumătatea lunii aprilie, și care continuă până în prezent, apa dulce din pârâul Corund a pătruns în subteran. Drept urmare, conducerea Societății Naţională a Sării SA a luat decizia de a stopa activitatea de extracție, dar și vizitarea Salinei Praid până la remedierea situației, pentru protecția angajaților și a turiștilor.

Societatea mai transmite că face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activității la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului le recomandă turiștilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din județele Harghita și Mureș până la remedierea situației și redeschiderea Salinei pentru vizitare.

Societatea Naţională a Sării SA este unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Compania este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deținut de către Fondul Proprietatea (49%).

În România există 7 exploatări miniere, ce sunt totodată și sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării. În 5 dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Râmnicu Vâlcea – societatea a dezvoltat obiective turistice și balneare.

Ne găsești și pe Threads.

Foto: Szemes Elek / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.