Uriașa pădure urbană, mare cât Parcul Herăstrău, în care accesul e interzis și care ar putea fi înlocuită cu beton

FOTO: Captură video/Hotnews.ro
FOTO: Captură video/Hotnews.ro

Puțini știu, însă Bucureștiul are un spațiu verde de dimensiunea Parcului Herăstrău, în care accesul e interzis și aparține statului. Este vorba despre o zonă imensă cuprinsă între Bulevardul Timișoara, Valea Largă și Prelungirea Ghencea. În perioada comunsită, aici a fost o zonă de sere și pepiniere. A fost abandonată, iar vegetația a crescut.

Potrivit Hotnews.ro, acum terenul se află la Agenția Domeniile Statului și aici ar urma să fie puși în posesie, pe Legea 10, foștii proprietari pentru care nu s-a găsit posibilitatea de a primi teren unde aveau.

Potrivit peisagistei Luciana Zeca, în 2016, atunci când și-a făcut lucrarea de licență pe această zonă, a identificat specii precum corcoduș, cenușer sau falsul oțetar, nuc, gladiță, plop negru, salcâm, ulm și alte specii de erbacee și arbustive.

De asemenea, în această zonă și-au făcut casă și numeroase specii păsări și animale, precum fazani sau vulpi. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat pentru Hotnews.ro, că vrea ca acel spațiu verde să fie protejat și urmează să fie elaborat un Plan Urbanistic Zonal astfel încât, chiar dacă va fi pus în posesia unor proprietari terenul, să nu se poată construi pe el și să nu se facă defrișări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.