Unui șofer i-a afișat alcooltestul 1,78, iar analizele de sânge au arătat 0. Care a fost explicația

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un tânăr de 36 de ani, din Prahova, a fost nevoit să demonstreze în instanță că nu a condus băut. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care aparatul etilotest a arătat că avea o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Observatorul Prahovean.

Șoferul a fost tras pe dreapt pe DN1, în Sinaia. După ce a fost testat, pentru că a susținut că nu a băut alcool, șoferul a fost de acord că meargă pentru recoltarea probelor biologice.

Analizele de laborator i-au dat dreptate, șoferul avea valoarea 0 alcool în sânge. Cu toate acestea, potrivit procedurilor, șoferul nu doar că a rămas fără permis, dar i s-a întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Cazul său a ajuns și la Parchet, iar procurorul de caz a decis clasarea în baza rezultatelor analizelor de sânge, probele fiind prelevate, conform procedurilor legale, în prezența polițiștilor.

În referatul cu propunere de clasare se precizează faptul că, înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic, bărbatul ar fi folosit un spray bucal „Cleaner” și că acesta lucreaz într-un mediu cu toxicitate ridicată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.