Unde a ales David Popovici să meargă în vacanță

David Popovici
David Popovici

David Popovici s-a întors în țară după Campionatele Mondiale de la Fukoka și a mers în vacanță. Înotătorul de 18 ani i-a surprins pe turiștii de la Băile Sărate Telega, după ce și-a făcut apariția în stațiune. Locația din Prahova este cunoscută pentru beneficiile ei terapeutice.

Apele minerale sărate din Telega sunt considerate, în urma testelor făcute de Institutul Balnear din Franța, pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume, din punct de vedere al bolilor tratate.

Aici se găseşte un lac vechi de peste 500 de ani. Turiștii care vin aici fac împachetări cu nămol.

În apele sărate de la Telega se pot trata manifestările reumatismale degenerative, inclusiv artroze şi periarticulare, sechele posttraumatice, nevralgii, sciatica, lumbago, nefrite, artrite şi arterite, maladii cronice ale aparatului locomotor, rahitismul şi anemia, afecţiuni ale stomacului, boli respiratorii, chiar şi afecţiuni ale inimii, gastrita, diabet zaharat, afecțiuni dermatologice, ulcer și anemii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.