Un tânăr din Iași a fost diagnosticat cu leptospiroză

FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook
FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook

Un tânăr de 21 de ani, din Iași, care lucrează în construcții, a fost diagnosticat cu leptospiroză. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și este primul caz de acest gen înregistrat în anul 2022 la această unitate medicală.

Acesta le-a spus medicilor că în urmă cu o săptămână a avut simptome de viroză respiratorie, febră, frisoane și dureri de oase, apoi a observat că e schimbată culoarea pielii.

„S-a infirmat orice prezenţă a unui virus hepatic. Investigaţiile au arătat un grad important de insuficienţă renală şi insuficienţă hepatică. Pentru că avea un comportament nefiresc, medicii noştri au vrut să excludă şi prezenţa oricărei substanţe interzise în sânge, sau a unei intoxicaţii. Rezultatele finale ale probelor au confirmat prezenţa leptospirozei”, a declarat medicul Florin Roşu.

Potrivit acestuia, evoluţia pacientului este una bună, dar va mai rămîne internat în spital cel puţin o săptămână.

Leptospiroza se transmite prin urina animalelor bolnave. Oamenii pot lua boala din ape stătătoare, alimente, materiale sau suprafețe. Cei mai frecvenți transmițători sunt șoarecii și șobolanii.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.