Un sondaj a fost prezentat la ședința PNL. PSD scade sub 30%. Cât au liberalii, AUR și USR

În ședința BPN a PNL, prim-vicepreședintele liberalilor, Dan Motreanu, a prezentat un sondaj realizat de INSCOP comandat de partid.

Cercetarea sociologică arată că liberalii au ajuns la 21% intenții de vot, în timp ce PSD ajunge la 29%. Partidul AUR este acum la 17%, în timp ce USR este la 12%.

Dan Motreanu a spus că alegătorii așteaptă măsuri liberale în Sănătate, Educație și Agricultură. De asemenea, acesta mai crede că PNL trebuie să aibă politici țintite pentru publicul cu studii superioare din marile orașe și că partidul are potențial de creștere.

Liderii PNL s-au întâlnit pentru a discuta despre rotația guvernamentală și negocierile cu PSD, dar și despre problemele partidului.

Liderii Vasile Blaga, Ilie Bolojan sau Emil Boc și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu situația din partid. Blaga le-ar fi transmis colegilor că liberalii au ajuns „ospătarii PSD”.

Tot Blaga a mai spus, referindu-se la lipsa de notorietate a unor colegi din Guvern că ar fi „mai cunoscuți stâlpii decât unii dintre miniștrii noștri”.

„Este o exprimare pe care nu aș vrea nici să o rostesc, nici să o comentez. Partea de exercitare a atribuțiilor de către fiecare ministru și notorietatea lor este un aspect care se va concretiza în momentul în care vom lua decizia noilor portofolii la rocada de la Guvern.

Vă rog frumos, să vorbim despre lucruri cât se poate de serioase, despre faptul că la nivelul PNL au loc discuții, au loc dezbateri, arată că suntem un partid cât se poate de viu în care avem demnitatea și curajul să spunem lucrurilor pe nume, iar acest gen de exprimări nu cred că trebuie să facă de niciun fel subiectul vreunui comentariu sau vreunei analize”, a declarat Nicolae Ciucă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.