Un român a murit după ce a fost imobilizat de polițiști, pentru că nu a vrut să plece de la o terasă

FOTO: Ministerul de Interne/Facebook
FOTO: Ministerul de Interne/Facebook

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit după ce a fost imobilizat de polițiști în timpul unei intervenții, la o terasă din Pitești.

Potrivit polițiștilor, agenții au ”fost nevoiți să încătușeze” bărbatul, în timp ce asigurau intervenția pompierilor la un incendiu.

Victima ar fi fost recalcitrantă și a refuzat să părăsească locația. Trântit la pământ de polițiști, bărbatul în vârstă de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator.

Echipajul de Ambulanță ajuns la fața locului nu a reușit să îi salveze viața acestuia, cu toate că a efectuat manevrele de resuscitare.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și ucidere din culpă, însă faptele sunt cercetate ”in rem” și nu împotriva unui agent anume.

”Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el… Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Polițiștii care îl pun la pământ pe bărbatul care era sub influența băuturilor alcoolice îi adresează acestuia și câteva cuvinte jignitoare.