Un român a fost împușcat de un preot de la Muntele Athos care voia să tragă într-o pisică

muntele athos român împușcat
Foto: grzzl / pixabay.com / Știrile PRO TV

Un român a fost împușcat pe Muntele Athos de un preot, tot român, care voia să tragă într-o pisică. Bărbatul a fost rănit grav, iar picioarele i-ar putea fi amputate, relatează Știrile PRO TV.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a ajuns la spital în Grecia, după ce săptămâna trecută a fost împușcat de un preot român de la Muntele Athos.

Bărbatul, muncitor necalificat, este de loc din comuna Tudora, județul Botoșani. De 2 ani el lucrează la un schit de la Muntele Athos, lângă chilia unui preot român.

Din spusele bărbatului, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă cu alice și a tras după animal. Pisica a scăpat, iar alicele l-au lovit pe muncitor.

„Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit „poc”. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a relatat victima pentru Știrile PRO TV.

Apoi, preotul a încercat să îl determine să le declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți.

Cazul este anchetat de autoritățile elene, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic.

Foto: grzzl / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.