Un profesor de limba română foarte popular, cu 100.000 de urmăritori, a murit la doar 36 de ani

bogdan cristea
Bogdan Cristea. Foto: adevărul.ro

Profesorul de limba română Bogdan Cristea, foarte popular în mediul online, unde îi ajuta pe elevi să se pregătească pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, a murit la vârsta de 36 de ani.

Bogdan Cristea avea aproape 100.000 de urmăritori pe pagina sa de Facebook, unde publica teste și exerciții, oferindu-le totodată elevilor explicații și sfaturi.

În urmă cu 3 luni, la mijlocul lunii octombrie, profesorul a anunțat că trebuie să-și ia un concediu medical din cauza unor probleme de sănătate și că nu va mai posta pe pagină, însă a completat că nu e nimic grav.

Ulterior, sora sa a făcut o postare pe pagina „Prof. Cristea” în care le cerea următorilor să se roage pentru Bogdan.

Marți, 23 ianuarie, a fost anunțat decesul tânărului profesor: „O dimineața sumbră! O dimineața în care mi-aș fi dorit să fie la nesfârșit…O dimineața în care orice voiam sa aud…nu ca vei scrie printre stele…Drum lin spre o nouă lume…lume fără sfârșit! Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne vegheze frumos!!”

bogdan cristea
Bogdan Cristea. Foto: Antena 3 CNN

La data de 12 octombrie, Bogdan Cristea anunțase că se retrage o perioadă: „Dragii mei elevi, dragii mei părinți, vă anunț că o perioadă nu voi mai fi prezent pe această pagină din cauza unor probleme medicale. Nu sunt grave, însă necesită a-mi lua un concediu medical. Vă mulțumesc pentru înțelegere! P.s. pagina va rămâne! Gânduri bune și cu sănătate!”

După 3 luni, pe 14 ianuarie, sora sa a menționat că profesorul trece prin clipe dificile: „Sunt sora îndrăgitului profesor Prof. Cristea! Domnul profesor trece prin momente greu încercate de viață….și are nevoie de noi și rugăciunile noastre! De aceea doresc astăzi ora 19 sa ne rupem 30 de minute din timpul nostru și să vă rugați alături de noi pentru el!!! Dumnezeu să ne binecuvânteze, iar pe el să îl întărească!!!”

Săptămâna trecută, ea a cerut ajutor financiar pentru Bogdan, menționând că profesorul urma să meargă să se trateze la o clinică din Turcia.

Potrivit adevărul.ro, profesorul era originar din comuna Vutcani din județul Vaslui, și a predat mai mulți ani în București.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.