Un pescar a prins un pește cu carnea albastră. Când l-a prăjit s-a făcut alb: „Natura este incredibilă”

pește carne albastră
Foto: The Lodge at Otter Cove (Facebook)

Un pescar din Alaska, SUA, a prins un pește ce are culori incredibile. Carnea peștelui este de un albastru vibrant, iar solzii au nuanțe intense de portocaliu și roșu.

Joe Chmeleck, un pescar din localitatea Homer, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii cu un exemplar de pește din specia greenling de stâncă (ce poartă denumirea științifică de Hexagrammos lagocephalus).

„Azi am ieșit la pescuit și am prins un greenling de stâncă. Carnea este albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”, a scris Chmeleck pe rețeaua de socializare Facebook.

pește carne albastră
Foto: The Lodge at Otter Cove (Facebook)
pește carne albastră
Foto: The Lodge at Otter Cove (Facebook)

El a publicat și un clip video în care prăjește carnea albastră într-o tigaie cu ulei, iar aceasta devine albă.

Mulți dintre internauții care au văzut fotografiile cu peștele albastru s-au arătat uimiți.

„Este incredibil! Habar nu aveam că există un astfel de pește!”, a scris cineva.

Chmeleck a declarat pentru presă că peștele pe care l-a prins avea gust similar cu păstrăvul, potrivit Fox News.

Greenlingul de stâncă trăiește în nordul Oceanul Pacific, de-a lungul coastei de vest a SUA (din California până în Alaska). Peștele are solzi închiși la culoare, cu pete de culori diferite, de la maro, roșu și portocaliu până la verde, astfel încât peștele să se poată camufla în mediul înconjurător.

pește carne albastră
Foto: The Lodge at Otter Cove (Facebook)
pește carne albastră
Foto: The Lodge at Otter Cove (Facebook)

I s-a dat denumirea „de stâncă” tocmai deoarece preferă să trăiască de-a lungul țărmurilor stâncoase.

Oamenii de știință nu sunt siguri de ce acești pești au pigmenți verzi-albaștri în țesutul lor, însă știu că această culoare apare deoarece peștii produc biliverdină (un pigment biliar verde). La om, pigmentul este responsabil pentru culoarea verzuie a vânătăilor.

Peștii greenling de stâcă se hrănesc cu viermi de mare, crustacee, pești mici, icre și alge, și cresc până la 60 de cm lungime.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.