Un oraș din România intră în scenariul roșu. Toate școlile, cafenelele și restaurantele se închid

coronavirus
Foto: icsilviu / pixabay.com

Autoritățile din Siret, județul Suceava, au decis ca toate școlile, resturantele și cafenelele să se închidă din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus înregistrate. De asemenea, s-a decis ca slujbele la biserică să fie ținute doar afară.

Decizia a fost luată pentru că incidența cazurilor la mia de locuitori este de peste 7. Totul ar fi pornit de la focarul care a apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret. În acest moment, aici sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților, potrivit Monitorul de Suceava.

Îmbolnăvirile au apărut după ce angajați ai spitalului au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane.

Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.
Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a precizat că sistemul educațional nu este singurul afectat: vor fi închise restaurantele și cafenelele, iar slujbele religioase vor fi permise numai în exterior.
Primarul din Siret a făcut un apel la locuitorii orașului să respecte măsurile sanitare impuse de autorități pentru a nu se ajunge într-o situație mai gravă, respectiv carantinarea orașului.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.