Un nou aquapark se deschide în România la 31 martie. Are bazine, tobogane, centru spa, ape termale

aquapark amazonia timișoara
Amazonia. Foto: Ștefan Both (adevărul.ro)

Un nou aquapark se va deschide în România, la Timișoara, anunță radiotimișoara.ro.

Aquaparkul, construit pe locul fostului stadion UMT, se numește Amazonia. A fost ales acest nume deoarece interiorul a fost amenajat cu decorațiuni care amintesc de junglă.

Inaugurarea va avea loc pe 31 martie. Aquaparkul are bazine, tobogane indoor, jocuri cu apă, centru spa și wellnes, bazine cu ape termale și hidromasaj, o clinica de fizioterapie, un restaurant și vestiare. Multe activități pot fi făcute în aer liber.

Potrivit adevărul.ro, spaul are duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică.

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii 300 de metri pătraţi, bazinul de aterizare de pe cele 4 topogane va avea 130 de metri pătraţi, iar bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi. Toate bazinele vor fi încălzite.

Proiectul a costat peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Iată câteva imagini din timpul lucrărilor:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.