Un copil de 12 ani, din București, a murit din cauza gripei

Foto: valelopardo / Pixabay

Un copil în vârstă de 12 ani, din București, care nu era vaccinat, a murit din cauza gripei, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit medicilor, copilul nu suferea de alte afecțiuni.

În urmă cu trei zile, managerul Institutului „Matei Balș” din București, doctorul Adrian Streinu Cercel, anunța că s-au prezentat la această instituție aproape 1.600 de persoane.

„La Matei Balș, în această minivacanță, s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”.

Cabinetele medicale școlare din Capitală au raportat marți dimineață 1.404 cazuri de gripă sezonieră, potrivit primarului general, Gabriela Firea. Potrivit primarului general, 185 de cazuri s-au înregistrat în sectorul 1; 152 – în sectorul 2; 224 – în sectorul 3; 205 – în sectorul 4; 240 – în sectorul 5; 397 – în sectorul 6. Numărul este valabil doar pentru şcolile de stat, nu și pentru cele private.

Ieri, autoritățile sanitare au confirmat opt decese în România din cauza gripei, în acest sezon. Printre victime se află și un băiat de doi ani, din București.

Un bărbat de 46 de ani și o femeie de 65 de ani din Prahova au murit la spital, fiind diagnosticați cu gripă. Ambii aveau și probleme cardiace și nu fuseseră vaccinați antigripal.

Nici băiatul de doi ani din Capitală nu era vaccinat și avea probleme medicale preexistente.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, s-au mai înregistrat decese din cauza gripei în Bistrița Năsăud, Dâmbovița, Hunedoara, Argeș și Sibiu.

În sezonul trecut, au murit 199 de români din cauza gripei. Medicii amintesc că singura modalitate de a ne feri de gripă este vaccinarea. Și persoanele imunizate riscă să se îmbolnăvească, dar vor prezenta forme ușoare de gripă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.