Un copil a paralizat după ce a mâncat un burger

FOTO: fonok/Pixabay.com
FOTO: fonok/Pixabay.com

Un băiat în vârstă de 10 ani, din Franța, a murit după o grea suferință de opt ani. Potrivit The Sun, băiatul a rămas paralizat după ce a mâncat un burger de vită cumpărat de la supermarket.

Nolan avea aproape doi ani când a mâncat burgerul care era contaminat cu E.coli. Potrivit familiei sale, de atunci, copilul nu a mai putut să vorbească și nici să se hrănească singur. Autoritățile anunțau atunci că au mai fost alte 14 victime, însă doar Nolan a fost afectat grav.

Directorul supermarket-ului urmează să-și petreacă următorii trei ani în închisoare, pentru că nu a verificat produsele și va plăti daune familiei copilului.

Anumite tipuri de E.coli pot cauza probleme grave de sănătate. Acestea produc o toxină puternică care duce la diaree și rar la probleme hematologice sau insuficiență renală.

Bacteria poate fi găsită în diferite tipuri de carne, însă în special în cele de vită și de oaie. După sacrificarea animalelor, bacteria trece din intestine în carne. De asemenea, E.coli se poate transfera și pe produse proaspete precum spanacul sau legumele verzi. Mai poate fi luată și din apa potabilă netratată corespunzător sau de la o altă persoană, mai ales prin folosirea aceluiași vas de toaletă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.