Un copil a ajuns la spital după ce colegii i-au turnat dezinfectant în apa de băut

Tatăl unui băiat din clasa a V-a, de la Școala 172 Sfântul Andrei din București, a povestit că fiul său în vârstă de 12 ani a fost internat de urgență la spital după ce colegii săi i-au pus dezinfectant în apa de băut.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, tatăl face un apel pentru stoparea fenomenului de bullying în școli.

Potrivit bărbatului, copilul era în mod frecvent hărțuit de unii dintre colegi, care îi umblau în ghiozdan și îi furau sandviciurile.

Incidentul s-a petrecut în data de 6 martie.

„În pauza dintre orele de curs băiețelului meu i s-a umblat în ghiozdan de către unul sau mai mulți colegi de clasă, i-a fost scoasă sticla de apă și i-au turnat peste apă dezinfectant, apoi au pus capacul sticlei și au lăsat-o la vedere pe bancă iar fiul meu după ce a revenit în clasă după terminarea pauzei a băut din sticla personală fiindu-i sete. La câteva minute după aceasta, i s-a făcut rău, a început să aibă dureri mari abdominale și arsuri în același timp. Doamna profesoară de matematică l-a trimis la cabinetul medical al școlii dar acolo nu mai era nimeni (orele 16:15), moment în care fiul meu a intrat în atac de panică. Speriat de starea lui m-a sunat atât pe mine cât și pe mama lui care a ajuns în câteva minute la clasă, a încercat să afle cine a putut săvârși acest act după care a alertat serviciul de urgență 112”, a povestit Gabriel Lăutaru, tatăl băiatului.

„Împreună cu mama sa fiul meu a fost transportat rapid la spitalul de urgență Grigore Alexandrescu unde au fost internați iar (…) pus sub supraveghere și îngrijire medicală având în vedere substanța necunoscută pe care a înghițit-o odată cu apa. Seara la orele 20 în calitate de tată / tutore m-am prezentat la Secția 25 Poliție unde am depus plângere pentru aflarea adevărului cât și pentru o anchetă internă. Sper ca acel / acei copii sa fie descoperiți și părinții sa fie anunțați despre aceste fapte. Da, fapte pentru că nu cu mult timp în urmă lui (…) i se umbla regulat în ghiozdan și i se sustrăgeau sandwichurile (pachețelul de acasă)”, a mai spus bărbatul.

Gabriel Lăutaru mai spune că dacă situația nu se va remedia va fi nevoit să își mute fiul la altă școală. „Dumneavoastră ce ați face dragi părinți, dragi profesori ,#jurnalistidepresa dacă copilul dvs ar trece prin astfel de momente? Copilul meu putea muri, la asta v-ați gândit o secundă? Nu exagerez cu nimic, este un act care nu poate fi tratat ca o gluma între copii. Dacă cei abilitați nu vor identifica și vor lua măsurile ce se impun ne vedem forțați ca și părinți să luăm propriile măsuri și de a muta copilul la altă clasă și altă școală. Școala 172 Sfântul Andrei, se aude, clasa a-5-a A? (…) e internat de 2 zile”, a mai scris tatăl copilului pe Facebook, în data de 7 martie.

În data de 8 martie, băiatul a fost externat, Gabriel Lăutaru prezentând și biletul de ieșire din spital.

În document se menționează că băiatul a suferit o intoxicație acută accidentală cu dezinfectant, iar pe parcursul internării a fost conectat la o perfuzie cu glucoză și electroliți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.