Un cercetător și-a păcălit fanii. A pozat o felie de salam și a spus că e steaua Alpha Centauri

FOTO: Etienne KLEIN/Twitter
FOTO: Etienne KLEIN/Twitter

Unul dintre cei mai cunoscuți cercetători fracezi a provocat un scandal pe Twitter, după ce a postat o fotografii a unei felii de salam chorizo spunând că este o fotografie făcută cu telescopul spațial James Webb asupra stelei Proxima Centauri, cea mai apropiată de sistemul nostru solar.

Cei care îl urmăresc pe Twitter pe Etienne Klein s-au arătat impresionați de „nivelul detaliilor” prezentate în fotografie. Inclusiv Klein a participat la trolling și a spus „ce nivel de detalii… O nouă lume ne este dezvăluită în fiecare zi”.

Ulterior, însă, Klein a decis să nu mai continue farsa și a dezvăluit că în fotografie nu este steaua aflată la peste patru ani-lumină de Soar, ci doar o felie de chorizo, scrie thelocal.fr.

„Conform cosmologiei contemporane, mezelurile spaniole nu se găsesc nicăieri în afara de Pământ”, a spus Klein.

Cercetătorul francez a recunoscut că majoritatea oamenilor de pe Twitter nu i-au înțeles gluma, despre care spune că a fost menită „să ne încurajeze să fim reticenți la susțineri ale oamenilor în poziții de autoritate, dar și cu privire la fotografii publicate spontan pe internet”.

Apoi, Klein a revenit cu o postare în care își cere scuze celor pe care i-a păcălit.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.