Un bărbat a primit o sumă uriașă despăgubire pentru că s-a infectat cu stafilococ în spital

spitalul județean neamț
Foto: sjuneamt.ro

Un bărbat din județul Neamț a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a câștigat despăgubiri de 150.000 euro, după ce a demonstrat că s-a infectat cu stafilococ auriu în spital, relatează Mesagerul de Neamț.

El a dat spitalul în judecată în anul 2019 și a arătat că în perioada cât a fost internat în secția Ortopedie, în toamna anului 2015, s-a infectat cu stafilococul auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bacău.

Banii au fost plătiți în rate, ultima rată fiind achitată acum, în luna martie 2023.

Stafilococul (Staphylococcus) este un grup comun de bacterii. Unele tipuri de stafilococi se afla în mod normal pe pielea oamenilor și în mediu si nu cauzează îmbolnăvire. Alte tipuri, cum este Staphylococcus aureus (stafilococul auriu), pot cauza infecții grave, se arată pe reginamaria.ro.

Infecția cu stafilococ a plămânilor se manifestă prin febră mare, dispnee, tuse cu sânge în spută (pneumonie). Infecția în sânge prezintă simptome precum febră, uneori scăderea bruscă a tensiunii arteriale (șoc), iar infecția oaselor se manifestă prin frisoane, febră, dureri de oase, roșeață și umflături la nivelul pielii de deasupra oaselor (osteomielita).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.