Un bărbat a fost obligat să-și plătească soția pentru toată munca din cei 26 de ani de căsnicie

FOTO: 19934763/Pixabay.com
FOTO: 19934763/Pixabay.com

O instanță din Pontevedra, Spania, a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții suma de 88.025 de euro. Suma reprezintă o compensație pentru munca depusă în casă în decursul celor 26 de ani de căsnicie.

Cei doi s-au căsătorit în 1996, iar până în 2022, când s-au despărțit, femeia s-a dedicat întreținerii casei și creșterii copilului.

După ce au divorțat, soțul a rămas în casa familiei proprietate personală, în timp ce femeia a fost nevoită să-și închirieze o locuință.

De asemenea, a trebuit să-și găsească imediat un loc de muncă pentru a se putea întreține și pentru a-și asigura un venit mai mare la vârsta pensionării. Femeia a spus că timp de 26 de ani, atâta timp cât a fost căsătorită, pur și simplu nu și-a permis să aibă un job, pentru că soțul ei a fost concentrat sută la sută pe carieră, ceea ce înseamnă că toate obligațiile legate de casă și familie i-au revenit ei.

Prin urmare, după divorț, femeia a cerut despăgubiri pentru toți anii de muncă în casă, potrivit El Mundo. O primă decizie în acest caz neobișnuit a stabilit valoarea despăgubirii pe care bărbatul urmează să o plătească fostei sale soții la suma de 120.000 de euro, însă hotărârea a fost atacată de ambele părți implicate. Soțul a fost de acord să-i plătească fostei soții pentru toată munca 60.000 de euro.

În schimb, femeia a cerut 183.629,36 euro. Femeia a spus că a lucrat din 1989 și până la un an după ce s-a căsătorit, moment în care a devenit casnică, în timp ce soțul a continuat să lucreze și să asigure venitul familiei. Acest dezechilibru economic o afectează enorm acum, când nu mai este căsătorită, pentru că a fost nevoită să-și găsească o slujbă modestă pentru a se întreține, neavând timp să-și atingă aspirațiile profesionale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.