Ucraina, despre senatoarea Șoșoacă: „O amenințare la adresa securității naționale”

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Ucraina a transmis că va impune sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă și o consideră „o persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Reacția de la Kiev vine în contextul în care senatoarea Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei.

Mesajul Ucrainei a fost transmis prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko.

„Mass-media: Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești.

Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România.

MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris pe Facebook oficialul ucrainean.

Senatoarea Diana Șoșoacă a participat la mai multe evenimente la care a fost invitată de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, după ce armata lui Putin a invadat Ucraina.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.