Tragedie în a doua zi de Crăciun. Incendiu major la o pensiune din Prahova, cel puțin 6 morți

incendiu pensiune prahova
Foto: ISU Prahova

6 persoane, printre care și un copil, au murit într-un incendiu produs la o pensiune din satul Tohani, comuna Gura Vadului, din județul Prahova.

Alte 2 persoane sunt date dispărute.

Cum arăta pensiunea Ferma Dacilor înainte să ardă din temelii și cât costa o noapte de cazare

În total, în pensiune erau cazate 26 de persoane. Din fericire, 18 oameni au reușit să se salveze și să iasă din clădirea în flăcări. 2 dintre aceștia au suferit arsuri la față și brațe.

Însă 8 nu au reușit, și au fost dați dispăruți. Ulterior, 6 dintre aceștia au fost găsiți decedați, inclusiv fiul minor al patronului.

Din informațiile transmise de Digi 24 rezultă că persoanele participau la o petrecere de Crăciun organizată de patron. Unii dintre participanți erau rude și prieteni ai acestuia, în vreme ce alții erau turiști.

Pensiunea era construită din lemn și, potrivit unor surse citate de Digi 24, se pare că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

În anul 2019, proprietarul a fost amendat pentru mai multe nereguli.

incendiu pensiune prahova
Foto: ISU Prahova
incendiu pensiune prahova
Foto: ISU Prahova

Potrivit G4media.ro, pensiunea care a ars se numea Ferma Dacilor, iar patronul său este Cornel Dinicu.

Ultima postare de pe pagina de Facebook a pensiunii este chiar de ieri, din 25 decembrie.

Sursa: Facebook

„În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp. Intervenția este în dinamică”, a transmis ISU Prahova.

Iată câteva imagini cu pensiunea Ferma Dacilor înainte de tragedie:

Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Sursa: Facebook (Ferma Dacilor)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.