Surpriză în sondaje: Mircea Diaconu, peste Dan Barna! Iohannis, aproape de o victorie în primul tur

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Potrivit unui sondaj IMAS comandat de Europa FM care estimează intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, președintele Klaus Iohannis este la doar cinci procente de o victorie încă din primul tur, în timp ce premierul Viorica Dăncilă e abia pe locul 4 în preferințele românilor.

Iohannis ar strânge peste 45% din sufragii, fiind urmat la mare distanță de Mircea Diaconu, actorul ales drept candidat de ALDE și Pro România, cu 16,6%.

Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, ar obține 14,2%, în timp ce Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD în alegerile prezidențiale din noiembrie, este abia pe locul 4, cu 12,4%. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, e pe 5, cu 7,7%.

Iohannis are, în acest moment, șanse să obțină victoria încă din primul tur, el fiind cotat cu un scor mai bun decât următorii trei candidați la un loc.

USR-PLUS, peste PSD la viitoarele alegeri parlamentare

Dacă ar fi organizate și alegeri parlamentare, PNL ar ieși învingător, cu 27,7%, în timp ce PSD ar veni pe locul 2, cu 19,5%, cu aproape două procente peste USR. Alianța USR-PLUS ar obține, însă, un scor mult mai bun decât PSD: 23,6%.

Ultimele locuri în sondajul IMAS sunt ocupate de Pro România, ALDE, UDMR şi PMP, cotat cu 9,1%, 6,2%, 5,7%, respectiv 3,3%.

La realizarea acestui sondaj au participat peste o mie de persoane cu vârste de peste 18 ani, în perioada 9-28 august, iar marja de eroare este de +/- 3%.