Statele UE au ajuns la un acord pentru reducerea urgentă a consumului de gaze naturale

Ursula von der Leyen FOTO: European Commission/Facebook
Ursula von der Leyen FOTO: European Commission/Facebook

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord în ceea ce privește planul de urgență privind reducerea consumului de gaze naturale. Măsura vrea să atenueze impactul unei eventuale sistări complete a furnizării de gaze rusești.

Informația a fost pe site-ul oficial al Consiliului European, care afirmă că planul prevede o reducere voluntară de 15% a consumului de gaz de către statele membre de luna viitoare și până în martie 2023. Cehia, care deține în prezent președinția rotativă a UE, a confirmat după-masa că statele membre au ajuns la un acord, fără a preciza prevederile acestuia.

Miercurea trecută, Comisia Europeană a propus ca statele membre să-și reducă consumul de gaze cu 15%.

„Este un scenariu probabil acela că ar putea avea loc o întrerupere totală a furnizării de gaz rusesc, ceea ce ar afecta întreaga Uniune Europeană”, a avertizat săptămâna trecută președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.