Soprana Angela Gheorghiu: „Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea”

Angela Gheorghiu
Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu a scris pe pagina sa de Facebook că nu datorează nimic României și nu a fost sprijinită niciodată în cariera sa de instituțiile țării.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, a scris duminică Angela Gheorghiu pe contul său oficial de Facebook.

Aceasta a mai spus că în România, în 32 de ani, a avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariție în concerte de caritate, „niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990”.

„Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, a mai scris Angela Gheorghiu.

Ea a făcut acest anunț într-o postare în care explică de ce l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, pe care îl acuză că nu ar fi vrut să o distribuie în spectacolul de Ziua Națională a Franței.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.