Se întoarce vara pentru câteva zile

FOTO: ersi/Pixabay.com
FOTO: ersi/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarele zile vor fi temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Însă, spre sfârșitul săptămânii sunt așteptate din nou ploi și în unele locuri căderi de grindină.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, 8 septembrie, va fi cald în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate și averse pe arii restrânse, în special la munte și în extrimitatea de sud-est. Noapte, local, în vest și nord-vest ar putea apărea ploi cu descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sud-estul teritoriului, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade Celsius.

În Capitală, tot cald se anunță. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 13 și 16 grade Celsius.

De vineri, vremea se schimbă, iar în vestul și nord-vestul țării valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. În restul țării vremea va fi caldă pentru această perioadă.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor fi înnorări şi pe arii relativ extinse averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua, dar cu unele înnorări noaptea, când fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, în zona montană înaltă, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa 10 şi 20 grade Celsius.

În București, vremea va fi caldă, iar cerul variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.