Se întoarce Daea. Surse: PSD îl va propune ca ministru al Agriculturii

Petre Daea FOTO: Petre Daea/Facebook
Petre Daea FOTO: Petre Daea/Facebook

Petre Daea ar urma să fie instalat din nou ministru al Agriculturii, după ce Adrian Chensoiu și-a dat demisia, din cauza unei anchete penale a procurorilor DNA.

Marcel Ciolacu a spus că PSD are 5-6 variante pentru o nouă nominalizare la Ministerul Agriculturii, iar Petre Daea se numără printre cei propuși.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Petre Daea s-a făcut remarcat și prin câteva declarații pe care le-a făcut cât a fost ministru al Agriculturii. Fostul ministru a propus ca oaia să devină brand de țară.

„Uitați-vă dumneavoastră în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a declarat Petre Daea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.