S-au deblocat 8.000 de posturi la stat. Unde se fac angajări

spital doctor medic
Foto: StockSnap / pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că începând de joi, 11 ianuarie, au fost deblocate aproape 8.000 de posturi în sănătate și asistență socială.

„Deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări.

Ministerul Sănătății are, în acest an, un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de vreo problemă financiară”, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

El a mai spus că Guvernul a alocat circa 6,6 miliarde de lei pentru plata datoriilor pe anul trecut din sistemul sanitar, „asigurând și cheltuielile curente, pe luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale.”

„Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Asta este valabil și pentru medicii de familie.

Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! În așa fel încât serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie!”, a mai spus el.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.