Rusia nu ține cont de decizia Curții Internaționale de Justiție a ONU și nu va înceta războiul în Ucraina

FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com
FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com

Rusia respinge decizia luată de Curtea Internațională de Justiție, cea mai înaintă instanță a ONU, care a cerut să înceteze „imediat” operațiunile militare în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. a transmis că că Rusia și Ucraina trebuie să se pună de acord în această chestiune. „Noi nu putem să ținem cont de această hotărâre. În acest caz nu poate avea loc niciun acord”, a declarat Peskov.

Pe de altă parte, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului rus de Securitate, acuză Statele Unite de alimentarea unei rusofobii ”îngreţoşătoare”, cu scopul de a obliga Rusia să se supună, pentru a fi distrusă mai bine.

„Asta nu va funcţiona. Rusia are puterea necesară pentru a-i pune la locul lor pe toţi inamicii noştri”, a declarat el sfidător.

Moscova va dejuca acest complot rusofob al Occidentului care vizează să distrugă Rusia, ameninţă unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.