Revoltă în PSD. Mai mulți parlamentari nu vor să-l susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, partidul care face parte alături de PSD din coaliția de guvernare, a anunțat astăzi că se va merge pe susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat la Banca Națională a României.

„Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a precizat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Însă senatorii PSD nu vor să-l susțină pe Mugur Isărescu. Potrivit Hotnews.ro, în ședința grupului PSD, cel mai vocal contestatar a fost Șerban Nicolae. Și senatorul ALDE Daniel Zamfir s-a declarat împotriva reînnoirii mandatului lui Isărescu.

„Într-un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului îi reușește din nou. Manipularea de a pune în cârca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. (…) Eu vă asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper să fie mulți parlamentari care să facă la fel”, scrie Zamfir pe pagina sa de Facebook.

În Camera Deputaților, Lia Olguța Vasilescu a declarat că va vota împotriva numirii pentru un nou mandat la BNR a lui Mugur Isărescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.