Reguli noi pentru trotinetiști. Doar cu buletinul și protecție, fără căști audio

FOTO: icsilviu/Pixabay.com
FOTO: icsilviu/Pixabay.com

Primăria Capitalei vrea să instituie reguli noi pentru cei care vor să meargă cu trotinetele electrice. Mai exact, minorii sub 14 nu vor avea voie să le conducă pe drumurile publice. De asemenea, cei care merg pe trotinetă vor fi obligați, atunci când sunt opriți în trafic, să prezinte cartea de identitate.

Proiectul Primăriei Capitalei mai prevede că trotinetele nu vor avea voie să circule pe drumurile publice unde limita maximă depășește 50 de kilometri pe oră.

Va fi obligatorie și casca de protecție, iar folosirea căștilor audio și telefoanelor sau a altor dispozitive electronice vor fi interzise în timpul mersului, pentru a fi atenți la trafic.

Documentul mai precizează și că firmele care le închiriază pot primi amenzi dacă nu le duc în maximum trei ore de la folosire în locurile special amenajate. Amenda este între 200 și 400 de lei la care se adaugă taxa de ridicare de 50 de lei și taxa de depozitare de 5 lei pe zi pentru fiecare trotinetă.

Proiectul Primăriei Capitalei este în dezbatere publică până pe 22 septembrie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.