Record de viteză pe drumul expres Craiova-Pitești. Un tânăr i-a uluit pe polițiști

Un tânăr din București a bătut recordul de viteză pe un drum din județul Olt. Polițiștii de la Serviciul Rutier Olt au confirmat că este cea mai mare viteză înregistrată de radar până acum în județ.

Un tânăr șofer din București a fost depistat la volanul autoturismului care circula cu 248 km/h pe drumul expres DEX12 Craiova – Pitești.

Acesta a depășit cu 128 km/h viteza legală stabilită pentru acest sector de drum, bătând astfel precedentul record, de 241 km/h, înregistrat în județul Olt tot pe tronsonul de drum expres dat în folosință anul trecut.

„La data de 21 octombrie 2023, în jurul orei 19,15, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), în comuna Slătioara, un autoturism ce circula cu viteza de 248 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul București”, au comunicat reprezentanții inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.900 lei, polițiștii reținându-i și permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație, potrivit adevarul.ro.