Răspunsul oficialilor ucraineni, după bombardamentul rușilor: „Venim după voi”

Ministerul Apărării ucrainean le-a transmis un mesaj dur militarilor ruși care au bombardat în această dimineață mai multe orașe din Ucraina.

„Rușilor, chiar credeți că puteți compensa impotența voastră pe câmpul de luptă cu rachetele lansate asupra unor orașe pașnice? Chiar nu înțelegeți – atacurile voastre teroriste ne fac mai puternici. Venim după voi”, a scris, într-o postare pe Twitter, Ministerul Apărării din Ucraina.

În același timp, ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut Occidentului să trimită mai multe arme antiaeriene pentru ca Ucraina să-și poată proteja spațiul aerian mai bine.

„Cel mai bun răspuns la teroarea rachetelor rusești este furnizarea de sisteme antiaeriene și antirachetă către Ucraina – protejarea cerului de deasupra Ucrainei!. Asta ne va proteja orașele și oamenii. Asta va proteja viitorul Europei. Răul trebuie pedepsit”, a notat Reznikov.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că a atacat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru că a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei și a promis un „răspuns dur” din partea Moscovei dacă atacurile vor continua, potrivit BBC.

Putin a declarat la televiziunea de stat că Moscova a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un atac asupra podului Kerci, care leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea, care a avut loc sâmbătă.

Cel puțin 13 orașe din Ucraina au fost atacate de ruși cu rachete, în această dimineață.

Generalul Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, a transmis luni dimineață că Federația Rusă a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei, iar 41 dintre acestea au fost neutralizate. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.