Rareș Bogdan, după ce jandarmii au ”năvălit” într-un restaurant: ”Nu suntem stat autocratic”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a criticat felul în care jandarmii au intervenit la un restaurant unde lua masa împreună cu familia.

Într-o intervenție la postul Antena 3, Rareș Bogdan a descris în termeni duri felul în care forțele de ordine au descins pe terasa localului.

”Astăzi, am fost cu familia într-un loc, am mai fost în trei locuri, pentru că am avut întâlniri, și m-am bucurat de această stare de libertate care s-a instituit la nivelul Bucureștiului și, în fiecare din cele patru locații din nordul Bucurestiului, au năvălit cei din Jandarmerie sau din Poliție”, s-a lamentat europarlamentarul.

„Nu suntem stat autocratic, unde să călcăm în picioare firme şi oameni care abia mai trăiesc de pe o zi pe alta, care au avut de suferit enorm în urmă COVID şi-n urmă măsurilor restrictive. Nu are de ce să vină Jandarmeria, cu oameni în uniformă, nu au de ce să vină şapte oameni pe o terasă, speriind publicul”, a declarat Rareş Bogdan, la postul TV.

Rareș Bogdan i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, coleg de partid, să își tempereze oamenii din subordine.

„Vreau sa-l rog pe prietenul meu, Lucian Bode, si pe prietenul meu, Bogdan Despescu, cei doi oameni care conduc Ministerul de Interne, sa actioneze si sa le explice domnilor de la Politie ca nu mai este stare de urgenta. Companiile romanesti au trăit extrem de greu, mai ales cele din HoReCa”, a mai spus liberalul.