Putregai la Palatul Parlamentului. Cea mai mare clădire din România are nevoie de reparații

angajarea răspunderii guvernului parlament
Palatul Parlamentului. Foto: Mihai Petre via Wikimedia Commons

Parlamentarii acuză că locul unde își desfășoară activitatea începe să devină tot mai nesigură.

Potrivit Știrile PROTV, mucegaiul este prezent în numeroase camere ale Palatului Parlamentui, iar apa curge prin lustre, după ce s-au spart mai multe conducte.

A doua clădire administrativă ca mărime din lume a fost inundată de foștii funcțiionari de la oficiul pentru combaterea spălării banilor, iar în unele camere tavanul s-a prăbușit.

“Pentru a reuși să ținem aceasă clădire în picioare sunt zone unde vorbim deja de structura de rezistență, unde trebuie să intervenim urgent”, a declarat George Dumitrica, secretar general al Camerei Deputaților.

Senatorii se plâng de frig, iar unii spun că edificiul are probleme de structură, iar în unele locuri bate vântul.

Ar fi probleme și cu lifturile, care consumă multă energie electrică și se blochează adesea. Clădirea consumă peste 10 milioane de kilowati în fiecare lună.

Parlamentarii doresc să aloce sume considerabile în acest an pentru reparațiile necesare clădirii: peste 250 de milioane de lei.

Palatul Parlamentului, apogeul arhitecturii megalomanice a lui Nicolae Ceaușescu, este cea mai mare clădire administrativă din Europa.

Clădirea are 9 niveluri supraterane și 9 subterane. Are 270 de metri lungime, 245 de metri lățime, 86 de metri înălțime și 92 de metri adâncime.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.