Putin ar fi avut o ieșire nervoasă împotriva apropiaților

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Ucrainei, ar fi avut o ieșire nervoasă împotriva unor apropiați din cauza frustrării că armata rusă nu face progrese în ceea ce privește războiul. Informațiile ar fi fost aflate de serviciile secrete americane. NBC News, care citează oficiali americani, spune că există temeri ca situația să nu escaladeze din cauza frustărilor președintelui Putin.

Potrivit sursei citate, serviciile de informații occidentale au o „bună vizibilitate” în ce-l privește pe președintele Vladimir Putin și, deși nu cred că acesta este „instabil psihic”, spun că a avut o ieșire nervoasă „neobișnuită” împotriva apropiaților săi fiind „furios” că armata sa nu face progrese în Ucraina.

Un alt motiv al furiei ar fi avalanșa de condamnări și sancțiuni din partea comunității occidentale despre care ieri spunea că ar fi „imperiul minciunilor”.

„Este vorba despre cineva care a fost clar prins cu garda jos și care nu se aștepta la rezistența de amploare a Ucrainei”, a spus senatorul Mark Warner, șeful comisiei pentru informații secrete, citat de MSNBC.

„Putin s-a izolat. Nu mai stă la Kremlin de multă vreme”, a mai spus el.

Serviciile secrete occidentale ar avea acces la ceea ce se întâmplă cu Putin în aceste zile și urmăresc îndeaproape mișcările sale și schimbările semnificative de comportament, insistă oficiali americani citați de NBC.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.