Primăria Timișoarei a început marea curățenie. Taie cablurile de internet atârnate pe stâlpi

Foto: Facebook (Dominic Fritz)

Primăria Timișoarei a început să taie cablurile operatorilor de internet și televiziune care sunt atârnate pe stâlpi, a transmis primarul Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, companiile au fost somate de foarte mult timp să mute cablurile în subteran, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Din această cauză, unii timișoreni au rămas fără internet și televiziune, însă primăria susține că furnizorii acestor servicii sunt singurii responsabili în fața clienților deoarece au fost avertizați de ani de zile că trebuie să mute cablurile.

„După ani de somații, gata cu haosul. Operatorii de rețele au tot promis că vor elibera stâlpii de cabluri și le vor trece în subteran. Nu s-a întâmplat nimic.

Așa că, azi noapte echipele Municipalității au început tăierea cablurilor aeriene. Pe toate străzile pe care tăiem există canale subterane. Nu au nicio scuză în fața clienților lor. Peste 10 km de cabluri dați jos din zona Circumvalațiunii, noaptea trecută.

Pe unii stâlpi sunt și 23 de cabluri. Pentru 3-4 companii. Operatorii ne spun că nici nu mai știu care cabluri mai sunt funcționale și care nu. Unele cabluri sunt acolo de când e internet în Timișoara. Urmează Sever Bocu, Aradului”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

„M-a întrebat cineva: „de ce nu amendăm operatorii și îi obligăm să își taie cablurile”. Răspunsul arată absurditatea situației: Cablurile nu sunt marcate. Nu știm care cabluri aparțin cărui operator. Operatorii nu știu nici măcar care cabluri funcționează și care nu funcționează. Fără să știm cui îi aparțin cablurile, nu avem pe cine amenda. Și operatorii nu pot să-și taie singuri cablurile că nu știu nici ei…”, a mai spus primarul Timișoarei, oraș care în acest an este Capitală Culturală Europeană.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.