Primar PNL, transferat de la PSD, reținut pentru fraudă electorală

FOTO: 4711018/Pixabay.com
FOTO: 4711018/Pixabay.com

Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, a fost reținut, alături de alte 16 persoane, într-un dosar de fraudă electorală.

Primarul liberal, care dezertase de la PSD înainte de alegeri, este acuzat că a instigat la falsificarea documentelor electorale.

Marin Voicu a câștigat alegerile din 27 septembrie 2020 fără emoții, obținând 83,13% di voturi, în timp ce la Consiliul Local, PNL a atras 76,12% din opțiunile alegătorilor.

Procurorii au descoperit, însă, multe nereguli la procesele verbale încheiate în timpul scrutinului.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arăta că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, se arăta într-un comunicat al procurorilor.

Aceștia au făcut 18 percheziții, vizând domiciliile celor suspectați, dar și sediul Primăriei Ciorani.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.