Prima demisie la vârful Poliției în scandalul „azilelor groazei”. Un alt șef s-a pensionat

azile voluntari
Foto: Beneficiari în Centrul „Armonia” / Centrul de Investigații Media / Buletin de București

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Cristian Perșinaru, și-a dat demisia marți seara, anunță postul de televiziune Digi 24, care citează surse oficiale.

Potrivit acestora, comisarul șef a demisionat în urma anchetei demarate de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române la IPJ Ilfov, după scandalul „azilelor groazei” din Voluntari.

De asemenea, șeful Poliției din Voluntari, Dumitru Barabula, s-a pensionat. El a făcut anunțul miercuri dimineața, luându-și la revedere de la colegi, mai notează sursa citată.

Potrivit mai multor documente prezentate de Centrul de Investigații Media și Buletin de București, Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență), Primăria Voluntari, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, și multe alte instituții ale statului au primit sesizări și informații clare încă din 2021-2022, referitoare la relele tratamente la care erau supuși beneficiarii dintr-unul dintre cele 3 azile din Ilfov.

Bătrânii din 3 azile din Voluntari, Ilfov, au fost găsiți în condiții inumane: bătuți, fără medicamente și obligați să muncească fără să primească hrană. 24 de persoane sunt anchetate în acest caz.

După izbucnirea scandalului, autoritățile au demarat controale la numeroase centre de îngrijire din țară.

19 centre de îngrijire din București au fost controlate luni, iar 10 dintre acestea au fost suspendate.

În țară, alte 12 azile au activitatea suspendată, iar 4 au fost închise.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.