Preotul Calistrat nu mai are voie să oficieze slujbe

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, care a fost filmat în timp ce a lovit o femeie, a fost oprit de la oficierea slujbelor de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei pe durata cercetătorilor. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, Constantin Sturzu.

„În luarea unei decizii se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoane implicată în incident”, a mai spus preotul Sturzu.

Reprezentanții IPJ Iași au declarat, pentru Libertatea, că incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

În imaginile intrate în posesia ziarului „Libertatea” se vede că mai multe persoane se ceartă în curtea Mănăstirii Vlădiceni la finalul unei slujbe. La un moment dat, se observă cum preotul Calistrat Chifan se apropie de o femeie din spate și o lovește cu pumnul sau palma, iar femeia cade la pământ.

Apoi se aud mai multe țipete ale unor femei. Filmul poate fi văzut aici.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.