Premierul Marii Britanii și-a dat demisia

Liz Truss
Liz Truss

Premierul britanic Liz Truss și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut într-o declarație susținută în fața jurnaliștilor, chiar la intrarea în sediul din 10 Downing Street. Anunțul a venit după o discuție cu membri și apropiați ai Partidului Conservator.

Liz Truss a fost aspru criticată pentru planul de măsuri economice pe care le-a propus după ce și-a început mandatul, în urmă cu nici trei luni.

Miercuri, ministrul de Interne, Suella Braverman, și-a anunțat demisia după ce a recunoscut că a trimis un document oficial folosind mesageria personală, ceea ce reprezintă o „încălcare tehnică” a regulilor guvernului.

Totodată, ea a criticat cabinetul lui Liz Truss, spunând că nu s-a ținut de „angajamentele cheie care au fost promise alegătorilor”. 

„Imediat cum mi-am realizat greșeala, am raportat-o rapid pe toate canalele oficiale și l-am informat pe secretarul de cabinet. Ca ministru de Interne, trebuie să respect cele mai înalte standarde, iar demisia mea este lucrul corect în acest caz.

Guvernarea se bazează pe faptul că oamenii își acceptă responsabilitatea pentru greșelile lor. Să ne prefacem că nu am greșit și să mergem înainte de parcă toată lumea nu a văzut că am greșit, sperând că totul va fi bine în mod magic nu reprezintă seriozitate în politică. Am făcut o greșeală, accept responsabilitatea pentru ea și demisionez”, a relatat Braverman în scrisoarea adresată lui Liz Truss.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.