Petrecerea „Șpriț și lăutari”, din Trenul Regal, a rămas fără locomotivă

Imagine din Trenul Regal al României FOTO: Strainu/Wikimedia Commons
Imagine din Trenul Regal al României FOTO: Strainu/Wikimedia Commons

CFR Călători a transmis că retrage locomotiva Trenului Regal pe 1 decembrie, atunci când era anunțată organizarea petrecerii „Șpriț cu lăutari”, pe traseul Gara Băneasa – Sinaia.

Trenul Regal a fost închiriat pentru Ziua Națională pentru o petrecere la care erau așteptați 80 de invitați, costul total fiind de 40.000 de euro, potrivit G4Media.ro.

Reprezentanții CFR Călători au transmis că nu este implicată compania în organizarea acestui eveniment din tren.

„CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA.

CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, confortm clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, transmite CFR Călători.

Și Ministerul Transporturilor a venit cu o precizare în care susține că nu poate opri închirierea Trenului Regal, iar deciziile luate de Societatea de Turism feroviar sunt în responsabilitatea lichidatorului judiciar, Garbiel Iorgulescu.

Casa Regală a spus despre petrecerea „Șpriț cu lăutari” organizată în tren că este „aproape o blasfemie”.

Potrivit afișului evenimentului, au fost puse în vânzare 80 de bilete. Începând cu ora 9:30 va fi o „primire de gală” în Gara Băneasa din București, iar trenul va pleca la 10:30 spre Sinaia.

Organizatorii spun că în salonul regal vor fi degustări de vinuri, de brânzeturi fine, „iar atmosfera va fi condimentată de Taraf de Haidouks”. De asemenea, pe drum, cei 80 de invitați vor avea parte de prezentări despre Familia Regală a României. Sosirea în Gara Sinaia va fi la 12:00 – 12:30.

Potrivit adevarul.ro, un bilet costă 500 de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.