Orban spune că Iohannis i-a făcut plângere penală lui Dragnea

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro
Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la o ședință a Comitetului Director al PNL Olt, că „însuși președintele Iohannis” a formulat o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pentru că fostul lider PSD a alocat bani publici din PNDL1 în campania prezidențială din 2014.

„Eu vă aduc aminte că președintele Klaus Iohannis a formulat plângere penală împotriva lui Dragnea pentru faptul că utilizând bani publici din PNDL1 a cumpărat înainte de campania de prezidențiale din 2014, în timpul Ordonanței 55, primari de la PNL și promițându-le proiecte i-a trecut la PSD. Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea.

Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări şi unor proceduri bine stabilite. Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii. (…). Pe baza legii, da?

Nu pe baza unui interes de moment! Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal.

De ce a trebuit să aştepte până acuma? Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Comitetul Director al PNL Olt.

Orban se află în război deschis cu președintele Klaus Iohannis pe care l-a mai criticat și în alte rânduri, în condițiile în care președintele se afișează la aproape toate evenimentele publice cu rivalul actualului președinte PNL.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.