Oamenii din satele prin care trece Autostrada Moldovei sunt furioși

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Șantierele deschise pe Autostrada Moldovei (A7), cea care ar putea lega în următorii ani județul Iași de Ploiești nu sunt pe placul tuturor. Potrivit adevarul.ro, localnicii care au suprafețe de teren prin care trece traseul viitoarei autostrăzi, spun că pământurile le-au fost invadate de buldozere și excavatoare, e mult deranj, zgomot și pagube uriașe.

Muncitorii au început deja să sape la marginea Buzăului în urmă cu o lună. Lucrările s-au făcut inclusiv noaptea. În comuna buzoiană Vadu Pașii sunt foarte mulți săteni care se plâng de zgomot și cred că așa va fi și din cauza traficului, după ce va fi inaugurată autostrada.

Unii săteni spun că s-a trezit peste noapte că se lucrează pe terenurile lor și au fost lămuriți de muncitori, că vor fi despăgubiți. Alții au mai spus pentru Adevărul că au terenurile tăiate în două și că vor face lucrările agrigole pe o parte și apoi se vor muta în cealaltă parte, „pe podurile care vor fi la zeci de kilometri distanță între el”.

Autostrada A7 este cel mai mare proiect de infrastructură finațat prin PNRR din toată Uniunea Europeană. Are o lungime de 320 de kilometri și va avea 13 loturi de execuție. Toate lucrările au fost câștigate la licitație de antreprenorul român Dorin Umbrărescu. Autostrada ar urma sa fie gata până în 2025.