O tânără a fost tâlhărită în plină stradă: „Cred că a durat 2-3 minute”

FOTO: Facebook/Alexandra Popescu
FOTO: Facebook/Alexandra Popescu

O tânără a fost bătută și a rămas fără telefon în urmă cu aproape două săptămâni. Tânără a spus că s-a gândit destul de mult dacă să facă publică întâmplarea prin care a trecut.

„Știu că nu sunt singura „nebună” care merge pe stradă după ora nouă seara prin București și de multe ori cu căștile în urechi. Acum o săptămână și ceva mă duceam spre casă, undeva în jur de ora 22:40, eram chiar la 5 minute de casă, pe o stradă foarte ok.

Stradă care are chiar un paznic (polițist local din ce am înțeles) constant pentru o stare civilă. Plus că e și un liceu acolo.

Intrând pe stradă am simțit că cineva mă urmărește. M-am uitat ușor în spate și l-am văzut pe acest “domn”. În acel moment mi-am dat seama că ceva se va întâmpla și că nu o să fie frumos, așa că mi-am oprit muzica din căști și m-am uitat în față să văd dacă este cineva pe stradă. Nu era nimeni altcineva”, a povestit Alexandra Popescu, pe pagina ei de Facebook.

Ea a mai povestit că bărbatul a ajuns-o din urmă și atunci a început coșmarul.

Domnul a venit în spatele meu, m-a depășit și s-a postat la maxim un metru distanță în fața mea. Eu m-am blocat, iar el mi-a zis trei lucruri în trei secunde:

Ai bani? 

Cât este ceasul? 

Da-mi tot! 

Nu m-a lăsat să-i dau tot, pentru că a început să mă bată. Eu nu am știu ce să fac, decât să țip după ajutor și să-l mușc de mână. Cred că a durat 2-3 minute toată treaba, ca apoi să iasă paznicul și să îl fugărească, dar “domnul” deja mă bătuse serios și îmi furase și telefonul după ce mi-a rupt fusta. Din păcate, paznicul nu a reușit să-l prindă”, a spus tânăra.

Ea mai spune căa mers să facă plângere la poliție și că, după această întâmplare, a început să vadă oameni „dubioși” în jurul său.

„În fine, ideea e că se întâmplă cazuri de genul, chiar dacă reacția multor oameni a fost „dar asta parcă se întâmpla acum 20 de ani”. Oh, well, se întâmplă și cel mai nasol e sentimentul ăla de panică când te duci spre casă, chiar dacă e cât de cât lumină afară și sunt oameni pe stradă. Voi ăștia care mergeți mult pe jos, așa cum mergeam eu, acum 2 săptămâni, eu zic să fiți mai atenți.

De la această întâmplare am văzut mult prea mulți dubioși prin jurul meu, iar panica asta e cam urâtă, iar ochiul meu nu a arătat prea bine săptămâna trecută. Și da, am fost la poliție. Și da, am dat declarații și am încredere că îl vor prinde. Sper. 

Și nu, nu e un mesaj de compasiune and stuff, e un mesaj de atras atenția. Shitty things can happen, chiar dacă nu te aștepți. Iar un pepper spray în geantă s-ar putea să ajute, habar nu am. Be careful!”, a mai spus Alexandra Popescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.