O polițistă a fost ucisă de un cocoș de luptă

Foto: Pixabay

O polițistă din Filipine a fost ucis de un cocoș în timpul unei razii efectuate la scena unor lupte ilegale.

Locotenentul Christine Bolok a fost rănită mortal cu pintenul de metal atașat de piciorul cocoșului de luptă. Lama ascuțită i-a secționat artera femurală a polițistei, iar hemoragia din zona coapsei a fost atât de puternică încât decesul a survenit înainte de a fi transportată la spital.

Luptele de cocoși au fost interzise în Filipine pe durata pandemiei de coronavirus.

Înainte de izbucnirea epidemiei, aceste lupte erau permise doar în zilele de duminică și în timpul sărbătorilor legale, doar cu autorizație.

Cât despre incidentul ”nefericit” petrecut în regiunea Samar, șeful poliției filipineze a declarat, pentru AFP, că este rezultatul ”unui ghinion inexplicabil”.

”Este pentru prima oară în cei 25 de ani ca polițist când pierd un om din cauza unui pinten de cocoș”, a declarat colonelul Arnel Apud, scrie BBC.

Trei persoane au fost arestate, iar șapte cocoși de luptă au fost și ei reținuți. Polițiștii au confiscat și 550 de pesos filipinezi, echivalentul a aproximativ 10 euro.

Luptele de cocoși sunt foarte populare în Filipine, atrăgând numeroși pariori în căutare de senzații tari.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.