O asistentă este acuzată că a rănit un pacient cu o foarfecă

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

O anchetă a început la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce fiica unui pacient a acuzat o asistentă că l-a rănit cu o foarfecă.

Pacientul este un bătrân în vârstă de 82 de ani și a fost internat la începutul lunii aprilie cu mai multe afecțiuni. În momentul în care s-a externat, fiica acestuia spune că în momentul în care asistenta i-a îndepărtat bandajele, asistenta medicală a folosit o foarfecă și i-a provocat răni severe bărbatului.

„În baza examinării pacientului, dar și a analizării celor relatate în cotidianul Impact în Gorj, comisia a apreciat că pacientul a prezentat la nivelul plicii (îndoitura) cotului drept, o plagă superficială pe un fond erimatos cu denudarea țesutului epitelial adiacent posibil din cauza materialului de fixare a branulei montate pe perioada internării în Secția Medicină Internă I.

Pacientul a fost internat în perioada 05 – 08.04.2022 pentru multiple afecțiuni. La manopera de îndepărtare a materialului de fixare al branulei, tegumentul pacientului a fost lezat de instrumentarul folosit.

Totodată, facem precizarea că personalul medical nu trebuia să utilizeze elemente tăietoare (foarfece, lamă de bisturiu etc) pentru desfacerea unei branule, în literatura de specialitate fiind descrise metodele care se folosesc”, au concluzionat membrii comisiei de verificare.