O adolescentă de 16 ani a murit după ce a consumat un drog de tip cristal

depresie droguri
Foto: Counselling / pixabay.com

O tânără în vârstă de 16 ani din județul Neamț a murit după ce a consumat un drog de tip cristal. Procurorii au reținut 3 persoane suspectate de trafic de droguri, anunță DIICOT într-un comunicat de presă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost dispuse după ce, la 31 iulie 2023, în urma consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, o minoră de 16 ani a murit.

Catinona, cunoscută și sub numele de beta–keto-amfetamină, este o substanță care se regăsește în arbustul Catha edulis (khat) și care este similară din punct de vedere chimic cu efedrina, catina, metcatinona și alte amfetamine.

Foto: DIICOT

Victima a consumat drogul împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

În cursul urmăririi penale, procurorii i-au prins în flagrant delict pe cei 2 inculpați care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri. Oamenii legii au stabilit că ei au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform autopsiei, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul fetei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

Foto: DIICOT

Foto: Counselling / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.