Badea i-a jignit pe cei care i-au comemorat pe eroii Revoluției. I-a numit „javre” și „jivine”

mircea badea
Foto: Captură YouTube

Prezentatorul Mircea Badea de la Antena 3 i-a jignit pe protestatarii #rezist, după ce aceștia au organizat un marș de comemorare a eroilor căzuți la Revoluția din decembrie 1989.

În seara zilei de 21 decembrie 2018, în jur de 2.000-3.000 de persoane au ieșit în stradă în București. Protestatarii anti-Guvern s-au adunat în Piața Victoriei, iar apoi au pornit într-un marș al tăcerii spre Piața Universității, unde au aprins candele și au citit numele martirilor uciși la Revoluție.

Ei au scandat „Nu uităm!”, „Cinste lor!”, „Libertate!”, „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat!”, „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat” sau „Rezistăm, nu cedăm!”.

Mircea Badea s-a arătat însă deranjat de acest protest, acuzându-i pe cei de la #rezist că au confiscat comemorarea eroilor Revoluției.

„După ce s-au cățărat pe drama de la Colectiv, javrele #rezist au încercat, cu o doză de reușită, și confiscarea comemorării Revoluției. Care se face, sigur, fără niciun pic de solemnitate, ci cu zbierături și aceleași lozinci din oricare altă zi a anului, cu psd, ciuma roșie, furat, pușcării și celelalte obsesii maladive ale jivinelor. Marș, mă!”, a scris prezentatorul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.