Ministrul Educației: ”Sunt de acord cu introducerea educației sexuale în școli”

Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO
Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO

Sorin Cîmpeanu a declarat că are o opinie favorabilă introducerii educației sexuale în școli, spunând că materia ar urma să fie adaptată, gradual, la toate clasele de elevi.

”Poate trebuia să avem o denumire mai explicită pentru această disciplină, pentru acei părinți care intră în profunzimea termenului, dar eu personal n-am nicio problemă și consider că este necesară educația sexuală în școli”, a spus ministrul Educației la postul Digi24.

El a adăugat că numele disciplinei ar putea fi, până la urmă, ”educație sanitară”, care este în prezent o materie opțională.

”Diversitatea surselor de informații la care au acces elevii este enormă, motiv pentru care ei chiar au nevoie de o îndrumare de specialitate, de îndrumarea profesorului care trebuie să aibă competență să-i îndrume. Părinții nu au destule competențe în acest sens”, a explicat Sorin Cîmpeanu la postul TV.

Cîmpeanu a spus că disciplina ar urma să fie predată, gradual, începând de la clasele mici și până la cele de liceu.

”Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere a elevilor, motivat sau nu, dar consider că elevii trebuie înscriși din start la această disciplină”, a completat ministrul.

”Mulți părinți nu înțeleg ce s-ar putea preda la această disciplină, de aceea consider că educația sexuală trebuie să meargă în paralel cu educația parentală”, a adăugat Cîmpeanu.